WFR Times blauw0304
MENTO-FACTOR Nieuws

MF-C Software

MF-C 1.10 is de laatste versie van augustus 2013.
 

Meten van Mentale Belasting mbv RWF
juli 2013

In het WFS-RWF-programma is nu een module “Mentale Belasting” ingebouwd om (eerdere) analyses mee te kunnen beoordelen en inzicht te krijgen in de “zwaarte” van mentale belasting, MB, bij handmatige arbeid.

Uit eerste analyses van Binaire KeuzeTaken blijkt dat de indeling van mentale belasting in de gedefinieerde categorieën Geen, Te Laag, Laag-Normaal, Normaal-Hoog, Hoog, Zwaar, Te Zwaar, zeer goed overeenkomen met de door Kalsbeek c.s. gedefinieerde categorieën.

De MB-module en de uitbreiding van de MF-module worden nu getest op robuustheid, foutjes, e.d. Wij doen hierbij een oproep aan RWF-analisten om zich op te geven als geďnteresseerde om hiermee te kunnen experimenteren en ervaring op te doen en te toetsen in de praktijk. Voor analisten die bekend zijn met Mento-Factor Compact en de MF-C module gebruikt hebben of gaan gebruiken, is het aan te bevelen zich te melden om de nieuwe MF-C module te gebruiken en uit te testen.

Mento-Factor
Compact
juli 2013

Hoofdstuk 7 van het handboek Mento-Factor Compact is nu anders ingedeeld nl in 7.1 Contrast, 7.2 MP Controleren, 7.3 MP Lezen inclusief Inprenten en Herinneren, 7.4 MP Tellen, 7.5 MP Reageren, 7.6 Samenvatting. Het hoofdstuk is dus uitgebreid met een paragraaf over Reageren/Beslissen (Rn). Daarmee bestaat MF-C nu uit de 4 Mento Intervallen: Inspect Interval, Read Interval, Compute Interval en het React Interval.
De Rn-Tabel maakt onderscheid tussen reageren op a) verwachte signalen waarvan bekend is welk signaal het is en wanneer het optreedt, b) verwachte signalen waarvan niet bekend is welksignaal het is of wanneer het optreedt en c) onverwachte signalen waarvan niet bekend is welk signaal het is en wanneer het optreedt.

Tijden uit de tabel gelden voor reacties op gewone licht-, geluid- of druksignalen. Na een “correctie” kan de tabel ook worden gebruikt voor beslissingen over goedkeur of afkeur van onderdelen en producten op kwaliteit e.d., zoals bij controletaken op krasjes, deukjes, vlekjes, e.d.

Deze uitbreiding van MF-C is nu ook opgenomen in de Mento module van RWF, VWF en BWF, versie 1.10.
In de berekening van het aantal Inspectie Eenheden voor kijkafstanden ongelijk de normale kijkafstand, FDN, zat een fout, waardoor veelal te weinig IE’s werden getoond. Dit euvel is nu ook verholpen.
 

Versie MF-C
januari 2012

Op verzoek van de WFR is het gemakkelijker geworden om Oog instellen, Waarnemen en Ageren als element op te nemen. Tevens zijn enkele onvolkomenheden weggewerkt.
Deze versie van MF-C is door de WFGD uitgebracht in de release van WFS 6.06 van januari 2012, versie 1.01
 

Mento-Factor
Compact
december 2011

Het Mento-Factor Compact handboek is wat uitgebreid en aangepast bij de hoofdstukken over Visuele waarnemening en Kleur (zien). De hoofdstukken over Begrippen, Oogbewegingen en Mentale processen en Omvatten zijn wat aangepast en verbeterd.
 

Terug

[Work-Factor Raad] [WF en Mento-Factor] [WF en Management] [WF Nieuws] [Algemeen Nieuws] [RWF Nieuws] [VWF nieuws] [BWF Nieuws] [Mento Nieuws] [Cursus Nieuws] [Diversen] [WF Producten & Mat.] [WF Licenties, Rechten] [WF FAQ's] [WF en Bewegingsanalyse] [WF Historie] [WF Opbouw] [WF Systemen] [Referenties en TM's] [WFGD, Links en Contacten]