WFR Times blauw0302
WFGD, Links en Contacten

Links en contacten voor arbeidskundig advies, training en consultancy bij normerings processen, uitbalanceren van werkplekken, problemen bij doorlooptijden, e.d.
 

Foto of logo en
eventuele website

Naam van bedrijf, adviseur of instelling
E-mail adres en korte omschrijving van functie en werkzaamheden

Foto Jos Deeben02

Jos Deeben

JOS DEEBEN
Jos Deeben is een Industrial Engineer, specialist op het gebied van het toepassen van bedrijfskundige technieken, met name op arbeidskundige, logistieke en organisatorische aspecten.
Hij geniet nu van zijn pensioen en de kleinkinderen, maar tussendoor wil hij graag meedenken bij arbeidskundige en organisatorische problemen.
Bij Brabantia BV was hij jarenlang de drijvende kracht en motor achter o.a. normerings en balancerings-vraagstukken in de fabrieken in binnen- en buitenland.
Hij was voorzitter van de WORK-FACTOR Raad Benelux.
Hij was voorzitter van de Stichting Work-Study.

EricPol


Eric Pol

POL CONSULTANCY
Eric Pol is Euro Industrial Engineer, specialist op het gebied van het toepassen van bedrijfskundige technieken. Hij heeft al vele bedrijven en honderden mensen begeleid in veranderingstrajecten.
Zijn aanpak is zeer praktisch, projectmatig en doelgericht.
ĒWerk slimmer, niet harder!Ē is een geliefd credo voor hem.
Voordat hij zich als zelfstandig adviseur vestigde, werkte hij ondermeer voor Philips, Lucent Technologies en AT&T. Zowel in productontwikkeling als productrealisatie, zowel nationaal als internationaal.

Marianne van Doorn02

Marianne van Doorn

MARIANNE VAN DOORN
Marianne van Doorn is een specialistisch medewerkster industrial cost engineering van Philips HealthTech te Drachten. Haar specialismes zijn arbeidsanalyses (RWF en VWF), lijnbalancering, kostprijscalculaties en ergonomie. Zij heeft internationale ervaring met Arbeidskundige training (Argentinie, RoemeniŽ) en VWF training (China, Oost-Europa).
 

 

VOA


VOA

VOA, VERENIGING VOOR BEDRIJFSKUNDE
"Platform voor operationeel management"
VOA werd opgericht op 21 november 1951 onder de naam "Vereniging van Ontwikkeling Arbeidstechniek" als een sectie binnen het NIVE. Begin jaren zeventig ging men zich meer richten op andere disciplines uit het uitdijende verzamelvakgebied bedrijfskunde.
VOA wil een informatie- en communicatienetwerk zijn. Dit betekent uitwisseling van kennis op velerlei manieren, een ontmoetingsplaats voor leden en belangstellenden en een vraagbaak en kennismakelaar. VOA stelt zich op als de belangenbehartiger van de operationeel manager en van het steeds veranderende vakgebied operationeel management.
Na opheffing en liquidatie van de VOA d.d. 28 november 2012, ďvertegenwoordigdĒ door VOAA betreffende opleidingen, Euro I.E. e.d.
 


St-WS logo02

St. Work-Study

STICHTING WORK-STUDY, PLATFORM VOOR TOEPASSERS VAN WORK-FACTOR
De stichting Work-Study werd opgericht op 26 maart 2008 door de leden van de WORK-FACTOR Raad, om de financiŽle en materiŽle zaken van de WFR beter te beheren en zodoende de activiteiten van de WFR voldoende te kunnen waarborgen.
Het doel en de activiteiten van de stichting lopen parallel aan die van de WFR, maar zijn iets breder op te vatten vanwege het bredere tijdstudie aspect van arbeidskunde en arbeidsanalyse.
De Stichting Work-Study is opgehouden te bestaan per 1 juli 2020.
 

FotoGer02


Gerrit de Vrij

GERRIT DE VRIJ
Gerrit de Vij is een Cost Engineer, specialist op het gebied van het toepassen van arbeidskundige technieken, kostprijzen en kostprijscalculaties en beslissingscalculaties m.b.t. investeringen. Hij heeft in vele bedrijven gewerkt en vele aankomende arbeidsanalisten, WF-analisten en cost engineers/ industrial engineers opgeleid.
Hij heeft een handen-uit-de-mouwen mentaliteit en gelooft er heilig in dat alles altijd beter kan.
Voordat hij zich als zelfstandig adviseur vestigde, werkte hij ondermeer voor Philips Organisatie & EfficiŽncy/ Opleidingen, Lighthouse Consultancy Group, KPMG Industrie en Atos Consulting. Hij werkt zowel nationaal als internationaal.

Oeds vd Wijk102


     Oeds van der Wijk

OEDS VAN DER WIJK
Oeds van der Wijk is een specialistisch medewerker industrial cost engineering van Philips Consumer Lifestyle te Drachten. Voorheen werkzaam in de afdeling Industrial Cost Engineering, ICE en tegenwoordig werkzaam in de afdeling Finance & Accounting.
Hij en Marianne van Doorn verzorgen de Work-Factor cursussen en trainingen binnen Philips Consumer Lifestyle, nationaal als ook internationaal.


Foto Joep vd Zanden203

Joep vd Zanden

JOEP VAN DER ZANDEN
Joep van der Zanden is een zelfstandig trainer en adviseur op het gebied van arbeidskundige technieken. Heeft als free lancer gewerkt voor o.a. VOA-Acces tegenwoordig VOAA Industrial Engineering. Hij werkte ondermeer voor Brabantia, Haeghe Groep, Intos en Licom. Is enkele jaren als vestigingsmanager bij Valkenhof zorginstellingen werkzaam geweest. Is tegenwoordig druk bezet bij Intrakoop.WFGD logo02


WORK-FACTOR
Gemeinschaft fŁr Deutschland

WORK-FACTOR GEMEINSCHAFT FUER DEUTSCHLND
De WFGD is een zusterorganisatie van de WF Raad Benelux, met name voor het duits sprekende gedeelte van Europa. De rechten van de WFGD worden waargenomen door de Stichting Work-Study en worden door haar beheerd. Onder auspiciŽn van de Stichting Work-Study kunnen door de WFGD WF cursussen en WF seminars worden georganiseerd voor de duitse WF-gebruikers. De WFGD doet moeite om de WF-inhoud te bewaken en op peil te houden.
Haar credo is: "Der Verschwendung auf der Spur".

De WFGD heeft de volgende software (mede met de WFR) ontwikkeld. De St. WS is houdster van de rechten.
Voor manuele en mentale processen:
WFB of BWF : WORK-FACTOR Blockverfahren, met of zonder MENTO-FACTOR Compact
VWF            : Versneld WORK-FACTOR
WFS of RWF : WORK-FACTOR Schnellverfahren, met of zonder MENTO-FACTOR Compact

 

Heeft u affiniteit met WORK-FACTOR en vindt u het interessant, belangrijk, leuk of aardig om ook op deze pagina vermeld te staan en door te kunnen klikken naar uw eigen website/homepagina of een andere interessante website?
Neem dan even contact op met het secretariaat van de WORK-FACTOR Raad. Voor een kleine jaarlijkse vergoeding kunt u opgenomen worden op deze "LINKS en CONTACTEN" pagina. Zo vormen we een netwerk om kennis te verspreiden, te vergaren en te behouden.