WFR Times blauw0304
Cursussen, Seminars en Workshops

VWF cursus
VWF 2018
 

De VWF-cursus van najaar 2018 wordt gehouden in week 37 en 38. Zeven medewerkers van Philips Saeco Orastie in RoemeniŽ gaan deze in-company cursus volgen inclusief praktijk in de eigen fabrieksomgeving. De organisatie is in handen van CLS-DAP en de cursus wordt verzorgd door de WFR WF-instructrice. De lokatie is in Orastie, RoemeniŽ. De cursustaal is Engels.
 

RWF cursus
cursus 2017

Op verzoek van het management van Foxconn, werd een uitgebreide cursus RWF geplanned, inclusief aspecten van arbeidskundige methodes en modules en een deel TVC, om te komen tot de calculatietijd; georganiseerd in Eindhoven voor een drietal medewerkers van de fabriek in Tijuana, Mexico en 2 professoren van de universiteit van 11 tot 17 december. De voertaal was Engels. Op verzoek was er geen examen aan verbonden, dus ook geen certificering.
 

VWF cursus
VWF 2017
 

De VWF-cursus van voorjaar 2017 werd gehouden in week 19 en 20. Vier medewerkers van Philips Saeco Orastie in RoemeniŽ hebben deze in-company cursus gevolgd inclusief praktijk in de eigen fabrieksomgeving. De organisatie was in handen van CLS-DAP en de cursus werd verzorgd door de WFR WF-instructrice. De lokatie was in Orastie, RoemeniŽ. De cursustaal was Engels. Drie medewerkers hebben met succes het examen afgelegd en het certificaat ontvangen.
 

RWF Instructeur
cursus 2016
 

Op 3, 4 en 5 februari vond de verkorte cursus voor RWF Instructeur plaats voor CLS Drachten, locatie Drachten. De RWF theorie inclusief noodzakelijke achtergrond van DWF en Mento-Factor (Compact) is besproken en toegelicht evenals de theorie en de toepassing van Mentale Belasting met RWF. Het examen heeft plaats gevonden in Drachten dd 25 februari.
 

VWF appreciatie
2015
 

In maart - april 2015 is een Basis Arbeidskunde cursus in het engels (BWS) gegeven voor medewerksters van Brabantia van vestigingen in Overpelt, Valkenswaard en Letland. Hierin zat ook een uitgebreide VWF appreciatie module.
 

VWF cursus
VWF 1501

 

De VWF-cursus van voorjaar 2015 wordt gehouden in week 3 en 4 van 2015. Medewerkers van Philips Moduslink (Brno),  Philips Luxoplast (Suisse) en Philips CLS Drachten gaan deze in-company cursus volgen. De organisatie is in handen van CLS-DAP en de cursus wordt verzorgd door de locale WF-instructrice. De lokatie is Drachten (NL), taal is Engels.
 

VWF cursus
VWF 1403

 

De VWF-cursus van najaar 2014 werd gehouden op 5, 14, 19, 21, 25, 26 en 27 november, het examen was op 3 december.  Aanvankelijk hadden 5 medewerkers van Philips CLS Drachten zich voor deze in-company cursus gemeld, waarvan 3 medewerkers met succes de cursus hebben afgerond. De organisatie was in handen van CLS-DAP en de cursus werd verzorgd door de locale WF-instructrice. De lokatie was Drachten (NL).
 

VWF appreciatie
2014
 

In september - oktober 2014 is een werkvoorbereiding-calculatie cursus gegeven voor medewerksters van SW-bedrijven in Tilburg en Hulst i.o.v. Boitt. Hierin zat ook een uitgebreide VWF appreciatie module.
 

VWF cursus
VWF 1402
 

De VWF-cursus van maart 2014 is met succes afgerond. 8 medewerkers van Philips Lighting ShenZhen, China plus 4 medewerkers van Philips Consumer Lifestyle Zhuhai, China hebben deze in-company cursus gevolgd, waarvan 8 het examen met succes hebben afgelegd. De organisatie was in handen van CLS-DAP Drachten en de cursus werd verzorgd door de locale WF-instructrice. De lokatie was ShenZhan, China.
.

VWF cursus
VWF 1401

De VWF-cursus van januari 2014 is met succes afgerond. 4 medewerkers van Philips CLS Drachten hebben deze in-company cursus gevolgd, waarvan 2 het examen met succes hebben afgelegd. De organisatie was in handen van CLS-DAP en de cursus werd verzorgd door de locale WF-instructrice. De lokatie was Drachten (NL).
 

VWF Instructeur
februari 2013

Bij Philips Consumer Lifestyle Drachten is een medewerkster geslaagd voor het examen VWF-Instructeur.
 

VWF cursus
VWF 1301

Op aanvraag van Giant Europe Manufacturing bv te Lelystad is een uitgebreide VWF cursus opgezet voor zes medewerkers: 5 Nederlands sprekend en 1 Engels sprekend. De cursus kende de onderwerpen: 1. Inleiding Arbeidskunde, 2. Inleiding Methodestudie 3. Inleiding Tijdstudie, 4. Elimineren van Verspillingen, 5. VWF, 6. VWF voor ontwikkelaars en constructeurs, 7. VWF-software gebruik op de PC. 8. Voorbereiding op het examen. De cursus werd in het engels gegeven. De cursusduur was 6 dagen inclusief het VWF-examen en werd gehouden in de periode september - november. 3 kandidaten hebben het WF-certificaat behaald.
 

VWF Instructeurs
cursus VWF Instr. 1201

Bij Consumer Lifestyle Drachten is de behoefte ontstaan om te beschikken over nog een instructeur voor VWF. De vraag voor een opleiding VWF Instructeur werd voorgelegd aan LPI, die daarop de Stichting Work-Study en de WF-Raad informeerde. LPI zal de opleiding op zich nemen.

RWF cursus
RWF 1001

In december is de RWF cursus gestart ten behoeve van medewerkers van Philips Consumer Lifestyle DAP te Drachten. De cursus werd ook opengesteld voor medewerkers van andere bedrijfsonderdelen of bedrijven. De cursuscontactdagen werden verlengd. Het RWF-examen werd afgenomen in februari 2011 onder auspiciŽn van de WFR.
Er waren 4 RWF kandidaten, waarvan er 3 zijn geslaagd en het certificaat hebben ontvangen..

 

VWF cursus VWF1001

Op 8, 9 maart en 22, 23 maart 2010 is een VWF cursus gegeven voor 4 medewerkers van D&M PSS Dendermonde, FEI Company Eindhoven en PvO Kortrijk. Het examen ter verkrijging van het certificaat is op de 23 maart. Eťn deelnemer volgde de cursus als een opfriscursus terwijl de 3 overige deelnemers slaagde voor het examen zijn dus per 24 maart gecertificeerd VWF analist.
 

VWF cursus VWF0902

In december 2009 is een VWF cursus gegeven voor 12 Philips CL/DAP medewerkers en 2 van Brabantia/Greenwood Houseware in Zhuhai, China.
14 deelnemers hebben de cursus gevolgd inclusief het gebruik van VWF-analyse op de PC met VWF4.03. Enkelen hebben de cursus als appreciatie cursus gevolgd voor beter begrip en betere aansturing. De cursus heeft x daadwerkelijke VWF-analisten voortgebracht.
 

VWF cursus VWF0901

De VWF-curus werd gehouden als onderdeel van de in-company Basis Arbeidskunde (BAK) cursus voor Essilor in Zevenaar op 17 en 18 maart 2009. Er waren 9 deelnemers waarvan 7 deelnamen aan het examen. 3 Deelnemers slaagden voor het examen en zijn bevoegd om onafhankelijk VWF analyses uit te voeren. De overhandiging van de BAK diplomaís en de 3 VWF certificaten vond plaats tijdens een wat feestelijke bijeenkomst in aanwezigheid van de operations manager en de personnel manager.
 

VWF cursus VWF0803

De VWF-cursus voor het najaar werd gehouden op donderdagen 20 en 27 november en 4 december; het VWF examen werd gehouden op vrijdag 12 december. De cursus werd gehouden op de locatie van de WVS-groep Industrie te Etten-Leur op industrieterrein Voshol en had 2 deelnemers van WVS-groep en 1 deelneemster van Philips Turnhout. Alle deelnemers zijn geslaagd voor het examen en daarmee gecertificeerd voor het analyseren en normeren met VWF.
 

VWF cursus VWF0802

De VWF-cursus dd 22 en 23 september had 16 (actieve) deelnemers, 3 van Brabantia Hong Kong, 10 van Greenwood Houseware en 3 van Philips Consumer Lifestyle (DAP). De cursus werd gehouden bij Greenwood Metal Stamping Technologies in Zhuhai, China. Deelnemers werden geschoold in 2-handen analyse en VWF systeem. Deelnemers niet opgeleid voor het VWF-certificaat.
 

VWF cursus VWF0801

De VWF-cursus dd 19 en 20 februari had 9 deelnemers: 3 van Philips Lighting Winterswijk, 3 van NXP Semi-conductors en 3 van Philips Lighting Turnhout.
Het VWF-examen was op 19 maart: alle 9 deelnemers hebben het examen tot een goed einde gebracht en daardoor het VWF-certificaat overhandigd gekregen.
 

VWF cursus VWF0702

In augustus 2007 is nog een zelfstudie cursus VWF opgezet en afgerond, omdat 1 persoon voor de uitoefening van zín vak het certificaat VWF nodig had.
Het examen is met goed gevolg afgelegd en de kandidaat is gecertificeerd.
 

VWF cursus VWF0701

In maart is een VWF cursus gegeven voor Philips DAP medewerkers uit USA en Canada in Roselle, USA. 5 deelnemers hadden zich aangemeld.
Uiteindelijk hebben 4 deelnemers de cursus gevolgd inclusief het gebruik van VWF-analyse op de PC met VWF3.03. De cursus heeft 4 daadwerkelijke VWF-analisten voortgebracht. Het examen bestond voor het eerst uit een theoretisch deel volgens de bekende methode met VWF-kaartje plus een praktisch deel met gebruikmaking van VWF 3.03 op de laptop.
 

VWF cursus VWF0603

In augustus 2006 nog een individuele begeleiding verzorgd voor 1 persoon die een her-examen wou afleggen. Het daarop volgende examen is met goed gevolg afgelegd en de VWF kandidaat kon alsnog worden gecertificeerd.

VWF course VWF0602

In juni 2007 is een VWF cursus gegeven voor Philips ChunFei medewerkers in Suzhou, China.
9 deelnemers hebben de cursus gevolgd inclusief het gebruik van VWF-analyse op de PC met VWF3.02. De cursus heeft 6 daadwerkelijke VWF-analisten voortgebracht.
 

VWF course VWF0601

In februari 2006 is een VWF cursus gegeven voor Philips DAP medewerkers in Zhuhai, China.
10 deelnemers hebben de cursus gevolgd inclusief het gebruik van VWF-analyse op de PC met VWF3.02. Enkelen hebben de cursus als appreciatie cursus gevolgd voor beter begrip en betere aansturing. De cursus heeft 4 daadwerkelijke VWF-analisten voortgebracht.
 

VWF cursus VWF0504VWF cursus VWF0503

RWF cursus RWF0501


VWF cursus VWF0502

VWF course VWF0501

In december 2005 is een VWF cursus gegeven voor Philips DAP medewerkers te Drachten. Er waren 7 aanmeldingen, waarvan 6 deelnemers de cursus hebben gevolgd inclusief het gebruik van VWF-analyse op de PC met VWF3.02. 2 deelnemers hebben de cursus als appreciatie cursus gevolgd voor beter begrip en betere aansturing. De cursus heeft 3 daadwerkelijke VWF-analisten voortgebracht.

In december 2005 is een VWF cursus gegeven voor 2 medewerkers van Intos, een sw bedrijf. Beide medewerkers zijn geslaagd. VWF3.02 is eveneens geleverd.

In september en november 2005 is een RWF cursus gegeven voor medewerkers van Philips Turnhout, BelgiŽ. Er waren 5 deelnemers die uiteindelijk ook alle 5 zijn geslaagd en dus bevoegd zijn om RWF-analyses uit te voeren. Het RWF-softwareprogramma RWF5.81 inclusief Mento-Factor Compact is eveneens geleverd.

In juni 2005 is een VWF cursus gegeven voor 5 medewerkers van Haeghegroep, een sw bedrijf. Hiervan zijn 3 medewerkers geslaagd. VWF3.02 is eveneens geleverd.

In maart 2005 is een VWF cursus gegeven voor medewerkers van Philips DAP en Greenwood Houseware in Zhuhai, China. 8 deelnemers hebben de cursus gevolgd inclusief het gebruik van VWF-analyse op de PC met VWF3.02. De cursus heeft uiteindelijk 6 daadwerkelijke VWF-analisten voortgebracht.

Terug

[Work-Factor Raad] [WF en Mento-Factor] [WF en Management] [WF Nieuws] [Algemeen Nieuws] [RWF Nieuws] [VWF nieuws] [BWF Nieuws] [Mento Nieuws] [Cursus Nieuws] [Diversen] [WF Producten & Mat.] [WF Licenties, Rechten] [WF FAQ's] [WF en Bewegingsanalyse] [WF Historie] [WF Opbouw] [WF Systemen] [Referenties en TM's] [WFGD, Links en Contacten]