WFR Times blauw0305
Brief WORK-FACTOR, BWF

BWF
MF-C moduleSelect tempo

BWF-VOndersteuning

Brief WORK-FACTOR ook wel Block WORK-FACTOR genoemd, BWF, heeft als tijdseenheid de Brief Unit, BU, gemeten in 0,001 minuut, dus 1000 BU = 1 minuut, terwijl de Block Elementen worden afgerond op een veelvoud van 5 BU. Gereed en gepubliceerd in 1977.

Brief WORK-FACTOR of Block WORK-FACTOR is een kort, eenvoudig systeem voor het analyseren van werk, dat door de eenvoudige opzet van regels en tabellen voornamelijk zal liggen op het terrein van onderhoud en reparatie, transport en kantoorwerkzaamheden, maar niet noodzakelijkerwijs. Het is voldoende onderscheidend om ook te gebruiken bij ônormaalö montage werk.

Aangezien het BWF-programma ook aangeschaft kan worden inclusief Mento-Factor Compact, kan men bijgevolg het eveneens gebruiken voor analyse van mentale arbeid, zoals bij contr˘le werkzaamheden en het aflezen van meters en schalen.

Door de simpele regels en bijbehorende tijdentabel is het mogelijk snel analyses te maken van zowel repeterend als niet repeterend werk of onregelmatig voorkomende en langcyclische werkzaamheden zoals bijv. magazijnwerk en loketbediening. Het is het meest korte systeem met een goede functionaliteit.

Brief WORK-FACTOR onderscheidt, in principe, slechts 7 verschillende tijdblokken, terwijl de regels eenvoudig te onthouden zijn en toe te passen.
BWF is zeer snel te leren en de analysetijd is zeer kort.

Het intrinsieke BWF tempo komt overeen met tempo 72 Bedaux of 90 BSI of 120 ASME (%).

Brief WORK-FACTOR Verkort, BWF-V, maakt gebruik van de gemiddelde of meest frequent gebruikte waarden van de Block-elementen van BWF om tot een nog snellere analyse en tijd te komen. Dit systeem kan vooral gebruikt worden wanneer een zeer snelle schatting van de tijd van voorkomen werkzaamheden moet worden gemaakt of wordt gewenst.

De WORK-FACTOR Raad ondersteunt de BWF software van de WFGD, het werd ontwikkeld door de WFGD, in samenwerking met de WFR vanaf versie 4. Vanaf versie 7.0x is ook WFB-V ge´mplementeerd en te gebruiken. De BWF/WFB software draait onder Windows XP, 7, 8 en 10.
 

 

Een voorbeeld van een BWF analyse met BWF software ziet u hieronder.

BWF

Een voorbeeld van een BWF-V analyse met BWF software ziet u hieronder.

WFB-A

BWF kaartje, NL. Het BWF kaart geeft voor de block elementen in 1 tabel de tijdwaarden en be´nvloedingen weer.
 

BWF kaartje NL (600 x 586)02

Terug

[Work-Factor Raad] [WF en Mento-Factor] [WF en Management] [WF Nieuws] [WF Producten & Mat.] [WF Licenties, Rechten] [WF FAQ's] [WF en Bewegingsanalyse] [WF Historie] [WF Opbouw] [WF Systemen] [Detailed WF] [Ready WF] [Abbreviated WF] [Versneld WF] [Brief WF] [Mento-Factor] [Mento Compact] [Referenties en TM's] [WFGD, Links en Contacten]